SuomeksiPå svenska
🛒
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään

friisikaavaimet huonekalusteilla

Kaavaimien avulla saa koristaa ”kasvotomia” halpoja huonekaluja ja tehdä niistä sisustuksen upeita mestariteoksia,
jotka iloittavat silmiä omalla ainutlaatuisuudella.

Huomatka, ettei akryylimaalit vesiperusteella ole myrkyllisiä ja ovat hajuttomia. Näin ollen piirustaminen ei tuotta Teidän elämään mitään epämukavuuksia, Te voitte piirtä huoneen sisällä pitäen ikkunat suljettuina. Samoin saa tarjoa piirtämistehtäviä myös lapsille, varmasti he tykkävät niistä. Mutta muistaka, ettei maalamisen jälkeen akryylimaali menee pois pinnasta mitenkään!

Ostimme Ikeasta tavallisen lasten penkin. Koristuksen vuoksi oli valittu friisikaavain. Kuka sanoisi että se sopii vain seinien koristamiseen? Ei yhtä mitään sellaista! Käytämme tavallista akryylimaalia vesiperusteella.

Askel 1. Valmistamme kaikki tarvikkeet:
  • Spray-liima tai maalausteippi.
  • Kaavainpensselit tai vaahtokumisieni.
  • Sabluuna ja värimoniste.
  • Maalit. Olemme ottanet kolme pääväriä - sininen, karmiinipunainen ja keltainen. Sävyjä saadan sekoittamalla niitä värejä. Säästämisen vuoksi olemme ostaneet vielä mustaa sekä valkeata maalia (sekoittamalla niitä saadan harmaa maalia). Näin olleen, meillä on noin 5 maalitölkkiä. Sanotaan etukäteen, että maalamisen jälkeen, maalia jäi melkein sama määrä, kun ennen maalamisen aloittamista. Kolme suurta kuvaa eivät ole syöneet melkein yhtä mitään maalia.
Askel 2. Kiinnitetään kaavaimen ensimmäisen kerroksen penkkiin. Sen vuoksi käytetään spray-liimaa, levitetään liimaa kaavaimen sisäpuolelle, odotetaan pari minuuttia ja laitetaan kaavaimen tarvittavaan paikkaan. Liiman sijasta saa käyttää myös maalausteippiä.
Askel 3. Värien erilaisia sävyjä saadaan maalien sekoittamalla. Saadaan vihreä maalia sekoittamalla SINISTÄ ja KELTAISTA maalia vastaavissa määrissä. Käytetään kertalautaista palettina.

Askel 4. Aloitetaan piirtämistä. Se on helppoa ja yksinkertaista. Pidetään pensseliä pystysuorassa pintaa kohti, maali kuuluu tasaisesti ja mukavasti.

Askel 5. Ensimmäisessä kerroksessa on muutama väriä. Maalatan ne järjestyksessä, toinen toisen jälkeen. Tässä tehtävässä käytetään kahta pensseliä, sen vuoksi ettei tarvisi usein pestä samaa pensseliä. Piirtäessä toisella pensselillä, toinen on laitettu veteen. Jos käytetyä pensseliä ei laiteta veteen, niin maali kuivuu, eikä lähte sitten pois.

Askel 6. Kaavain on penkkiä lyhyempi. Sen takia siirretään ensimmäisen kerroksen eteenpäin noutaen kuvan rajoja. Maali kuivuu nopeasti, niin maalataan viipymättä.

Askel 7. Ensimmäinen kerros on valmista. Nyt jo voidaan sanoa, että menee loistavasti.

Askel 8. Maalataan toista kerrosta melkein heti ensimmäisen kerroksen valmistettua. Annetaan kuitenkin maalin kuivua odottaen pari minuuttia. Spray-liiman päätarkoituksena ovat nimen omaan kaavaimet, eikä se vahingoitta ensimmäistä kerrosta.

Askel 9. Maalataan toista kerrosta samalla tavalla kuin ensimmäistäkin. Toisessa kerroksessa myös on muutamia väriä. Olemme tehneet pikku virheen, keltainen maali on liian valeata. Korjataan tätä viipymättä, laitetaan kaavaimen uudesta paikalleen ja maalataan tätä pintaa vielä kerran tummemmalla maalilla.

On mennyt vain 20 minuuttia maalamisen alkuhetkestä, mutta tulos on jo valmista. Mukava ja kirkas kuva on koristanut penkin pintaa. Kaavainta saa käyttää monesti. Käytännössä kaavainta saa käyttä rajattomatta. Sen takia päätimme koristaa muidenkin huonekalujen pintoja.

Tällä kertaa koristamiseen valitsimme lasten pöytä, joka oli myös halvalla ostettu Ikeasta. Lapsi on tehnyt pöydästä abstraktiokuvaa tussin ja lyijykynien avulla. Puhdistimme pöudän pintaa porakoneella, johon on liitetty hiomalevy ja sitten koristettiin sitä, samalla tavalla kuin penkkiäkin. Piirsimme siihen friisiä, jossa on mukavien hiirien kuvia. Koko prosessi on ottanut melkein samaa määrää aikaa, mutta sisälti pikkuja eroja.

Ensiksi, maalaus mahtui pöytäpinnolle kokonaan, ylä ja alaviivat mahtuivat myös.

Toiseskisi, sen vuoksi että kerrokset osuisivat toinen toiseen, käytimme muoviin leikattuja kolmioita. Niiden kolmioiden avulla onnistui nopeasti ja tarkkaasti sijoittaa kerroksia oikeihin paikkoihin. Ettei vaurioita pöytää, merkkien paikkoille olemme liimaneet maalausteippiä ja merkitsimme oikeat paikat piirtämällä lyijykynällä kolmioiden reunat.

Puolen tunnin kuluttua toinenkin sisustuksen esine oli valmista. Lopuksi peitimme sekä tuolin, että pöydän pinnat väritömällä akryylilakkalla. Ostimme sen läheisestä rakentamiskaupasta ”parketti vesiliukkoinen lakka” nimikkeellä. Lakka myös on hajuton ja myrkytön, sen lisäksi se kuivuu melkein äkkiä. Käytimme lakkaa samassa huoneessa.

Kokeilka Tekin! Kaikki on yksinkertaista ja mielenkiintoista, sekä tulos vaikuttaa ammatilaisten pitkältä työtä.


© 2006-2023 Suunnittelu: Natali M.
Koodauksen: Aleks K.; Sisältöä: Konsta A.