SuomeksiPå svenska
🛒
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään

friisikaavaimet huonekalusteilla

Kaavaimien avulla arkisistakin huonekaluista voi koristella silmää hiveleviä mestariteoksia!

Huomatkaa, että vesiliukoiset akryylimaalit ovat myrkyttömiä ja hajuttomia. Näin ollen sabluunamaalaus on miellyttävää ja sitä voi tehdä kotioloissakin. Lapsetkin pitävät sabluunamaalauksesta, mutta muistakaa että akryylimaalia ei saa jälkeenpäin pinnasta irti.

Ostimme Ikeasta tavallisen lasten penkin. Valitsimme koristeeksi friisikaavaimen. Sitä voi mainiosti käyttää seinien lisäksi myös kalusteihin! Käytämme tavallista vesiliukoista akryylimaalia.

Askel 1 - tarvittavat varusteet:
  • Spray-liima tai maalausteippi.
  • Kaavainpensselit tai vaahtokumisieni.
  • Sabluuna ja värimoniste.
  • Maalit. Valitsimme kolme pääväriä - sininen, karmiininpunainen ja keltainen. Niistä saadaan sekoittamalla muut sävyt. Lisäksi olemme ostaneet vielä mustaa sekä valkeaa maalia (sekoittamalla niistä saadaan harmaa maali). Näin olleen, meillä on noin 5 maalitölkkiä. Maalin menekki on vähäinen. Maalaamisen jälkeen, maalia jäi melkein sama määrä, kun ennen aloittamista. Kolme suurta kuvaa eivät syöneet tuskin yhtään maalia.
Askel 2 Kiinnitetään kaavain penkkiin. Siihen käytetään spray-liimaa, levitetään liimaa kaavaimen sisäpuolelle, odotetaan pari minuuttia ja kaavain asetetaan tarvittavaan paikkaan. Liiman sijasta saa käyttää myös maalausteippiä.
Askel 3. Erilaisia sävyjä saadaan maaleja sekoittamalla. Esimerkiksi vihreää sävyä saadaan sekoittamalla SINISTÄ ja KELTAISTA sama määrä. Käytetään kertakäyttölautasta palettina.

Askel 4. Aloitetaan maalaaminen. Se on helppoa ja yksinkertaista. Pidetään pensseliä pystysuorassa pintaa kohti. Maalia kuluu tasaisesti.

Askel 5. Ensimmäisessä kerroksessa on muutama sävy. Maalataan ne järjestyksessä, toinen toisensa jälkeen. Tässä tehtävässä käytetään kahta pensseliä, siksi ettei samaa pensseliä tarvitse pestä usein. Maalatessa toisella pensselillä, toinen on laitettu veteen. Jos käytettyä pensseliä ei laiteta veteen, niin maali kuivuu ja pensseli menee piloille.

Askel 6. Kaavain on penkkiä lyhyempi. Siksi siirretään ensimmäistä kerrosta eteenpäin kuvan rajoja noudattaen. Maalataan viipymättä, koska maali kuivuu nopeasti.

Askel 7. Ensimmäinen kerros on valmis. Nyt jo voidaan sanoa, että menee loistavasti!

Askel 8. Maalataan toista kerrosta melkein heti ensimmäisen kerroksen valmistuttua. Annetaan kuitenkin maalin kuivua pari minuuttia. Spray-liiman päätarkoituksena on nimen omaa kaavaimen pysyminen paikoillaan, eikä se vahingoita ensimmäistä kerrosta.

Askel 9. Maalataan toista kerrosta samalla tavalla kuin ensimmäistäkin. Toisessa kerroksessakin on muutamia sävyjä. Olemme tehneet pikku virheen, keltainen maali on liian vaaleata. Tämä korjataan viipymättä, laitetaan kaavain uudelleen paikalleen ja maalataan tätä pintaa vielä kerran tummemmalla maalilla.

On mennyt vain 20 minuuttia maalaamisen aloittamisesta, mutta nyt on jo valmista. Mukava ja kirkas kuva koristaa penkin pintaa. Kaavainta voi käyttää monesti, käytännössä rajattomasti. Siksi päätimme koristaa muidenkin huonekalujen pintoja.

Tällä kertaa valitsimme koristettavaksi lasten pöydän, joka oli myös halvalla ostettu Ikeasta. Lapsi oli tehnyt pöytään piirroksia tussin ja lyijykynien avulla. Puhdistimme pöydän pinnan porakoneeseen kiinnitetyn hiomalevyn avulla. Sitten koristelimme pöydän samalla tavalla kuin penkinkin. Maalasimme siihen friisin, jossa on lystikkäiden hiirien kuvia. Koko prosessi vei melkein saman verran aikaa, mutta sisälsi pikku eroja.

Ensiksikin, maalaus mahtui pöytäpinnalle kokonaan, ylä-ja alaviivat mahtuivat myös.

Toiseskisi, käytimme muoviin leikattuja kolmioita merkkeinä, jotta kerrokset osuisivat tarkasti paikoilleen. Kolmioiden avulla onnistui nopeasti ja tarkasti sijoittaa kaavaimet oikeisiin paikkoihin. Jottei pöytä vaurioidu, merkkien paikoille liimattiin maalarinteippiä. Merkitsimme oikeat paikat piirtämällä lyijykynällä kolmioiden reunat.

Puolen tunnin kuluttua toinenkin sisustusesine oli valmis. Lopuksi peitimme sekä tuolin, että pöydän pinnat värittömällä akryylilakalla. Ostimme sen läheisestä rautakaupasta ”vesiliukoinen lakka parketti-lattialle” nimikkeellä. Lakka oli myös on hajuton ja myrkytön, sen lisäksi se kuivuu nopeasti. Käytimme lakkaa asuinhuoneessa.

Kokeilkaa Tekin! Kaikki on yksinkertaista ja mielenkiintoista. Lopputulos vaikuttaa ammattilaisen tekemältä!


© 2006-2024 Suunnittelu: Natali M.
Koodauksen: Aleks K.; Sisältöä: Konsta A.