SuomeksiPå svenska
🛒
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään

Kysymyksiä ja vastauksia

Tietoja Kaavainkaupasta.

Kaavainkauppa on perustettu vuonna 2010 englantilaisen yrityksen Stencil Kingdom ja venäjän suurimman kaavainkaupan CREARTE:n tuella. KAAVAINMAAILMA – on tuotantoyritys, joka valmistaa taidekaavaimia sekä omien luonnoksien mukaisesti, että Stencil Kingdom - yrityksen luvalla ja myöskin yhteistyössä englantilaisten ja amerikkalaisten taiteilijoiden kanssa.

Kaavainmaailman toimisto sijaitsee Lahden lähialueella. Samassa paikassa on myös kaavainten tuotanto. Jos Teille tulee jotakin kysyttävää, voitte tiedustella puhelimitse numerosta: 0400 764 075, laittaa postia osoitteeseen: 15610 Lahti, Äestäjänkatu 1 tai lähettää kysymyksiä sähköpostitse: opas@kaavain.fi.

Vastauksia.

Mistä kaavaimet on tehty?

Kaavaimia valmistetaan MYLAR-nimisestä erikoismuovista. Tämä on riittävän kestävä aine, ja kaavainta saa käyttää moneen kertaan. Maali ei vaikuta materiaaliin negatiivisesti, mutta pitää olla huolellinen kaavaimia pestessä. Jos kaavaimessa on pikkuosia, niin ne voi vaurioitua. Kaikki kaavaimet ovat takuunalaisia. Jos kaavain on vaurioitunut, niin valmistamme toisen samanlaisen kaavaimen 50% alennuksella.

Missä sabloneja käytetään?

KAAVAINMAAILMA:n valmistamia taidekaavaimia, saa käyttää missä vaan. Meidän sabluunoiden avulla voi koristella seiniä, välikattoja, erilaisia kangastuotteita. Sabloneja käytetään talojen, huonekalujen, vaatteiden, astioiden ja jopa autojen koristelussa. Riippuen maalin tyypistä, kaavaimen avulla pystyy maalaamaan puu-, lasi-, keramiikka-, muovi-, ja kaakelipinnoille sekä muille pinnoille. Sablonilla onnistuu talon koristelu niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Sivustoiltamme löytyy kaikenlaisia esimerkkejä kaavainten käyttöön. Esimerkkejä ovat toimittaneet meille ihan samanlaiset asiakkaat, niin kuin te, monet heistä ovat käyttäneet kaavaimia ja maaleja ensimmäistä kertaa elämässään.

Sabloni Liima Aerosoli Liima Mitä sapluunoiden lisäksi tarvitaan?

Maalaamiseen kaavaimen avulla tarvitaan tavallisia maaleja, joita käytetään ulko- tai sisätöissä (paras on käyttää vesipohjaisia akryylimaaleja). Maalaaminen onnistuu tavallisella astianpesusienellä tai erikoispensselillä. Jotkut taitelijat käyttävät tavallisia rättejä, joista on tehty tiukka solmu, niin saadaan aikaan mielenkiintoisia tuloksia. Isoille pinnoille sopii hyvin tavallinen, halpa vaahtomuovinen maalaustela. Jotta kaavain pysyisi paikallaan, käytetään maalausteippiä tai spray-liimaa (sitä saa esim. PRISMASTA, maaliosastolta nimellä kaavain(schablon, sapluuna)liima). Kaikki nuo tarvikkeet löytyvät mistä tahansa remontti- tai maalikaupasta.

Minkälaista maalia suosittelette?

Yleiset akryyli - eli vesiohenteiset maalit sopivat hyvin, myös huonekaluille. Akryylimaalit kuivuvat nopeasti - ennen kuivumista ne ovat vesiohenteisia, mutta kuivumisen jälkeen niitä ei enää saa vedellä pesemällä pois, maali jää kestäväksi pinnaksi.

Tavalliset akryylimaalit ovat hyviä myös absorboiville pinnoille (itseensä imeviä), esimerkiksi raakapuulle. Jos materiaali on pinnoitettu (muovilaminaatti, maali, lakka) on välttämätöntä käyttää kyseessä olevalle pinnalle sopivaa maalia. Siitä mikä sopii parhaiten, tässä tapauksessa kannataa kysyä maalin myyjältä. On olemassa myös muovi- ja metallipinnoille tarkoitettuja vesiohenteisia akryylimaaleja.

Tarvitsenko erikoiskoulutusta?

Maalaaminen kaavaimen avulla ei vaadi mitään erikoisosaamista eikä taitelijan lahjakkuutta. Tarvitsette kuitenkin pikkuisen opastusta, sen jälkeen kaikki onnistuu ja tuloksena on hyvännäköinen kuva. Opastus koostuu siitä, että Te luette huolellisesti noin kaksi sivua ohjeita, jotka tulee jokaisen kaavaimen mukana. Sen lisäksi Te voitte lukea neuvoja ja katsoa opastusvideoita, joita löytyy sivustoiltamme. Voitte myös harjoitella paperiliuskalla (se kuuluu myös jokaiseen tilaukseen) tai tarpeetomalla palalla tapettia – kaavaimet ovat useasti käytettäviä.

En ole taiteilija, onnistuuko minulta mikään?

Kyllä onnistuu, kun toimitte meidän ohjeiden mukaan. Suurin osa meidän asiakkaista Yhdysvalloissa, Englannissa ja Venäjällä käyttävät kaavaimia ja maaleja ensimmäistä kertaa elämässään. Heillä onnistui niin hyvin, etteivät he usko itsekkään, ja heidän tuttavat ja ystävät olivat sitä mieltä, että ne maalaukset ovat ammatilaisten taiteilijoiden tekemiä. Kokeilkaa ja varmistukaa, että se on yksinkertaista, mielenkiintoista, taloudellista ja tehokasta.

Mitä tilaukseen sisältyy?

Tilaukseen sisältyy Teidän tilaamat kaavaimet, sekä niiden lisäksi kaksi sivua ohjeita, mitkä kannattaa ehdottomasti lukea, vaikka olisitte ihan varmoja, että osaatte kaiken. Ohjeiden lisäksi paketista löytyy värilinen kuva (jokaisesta kaavaimesta on tulostettu kuva), josta näkyy mahdolliset värivaihtoehtot. Sen lisäksi samasta paketista löytyy paperia, jolle voi harjoitella maalaamista kaavaimen avulla, ennen siirtymistä varsinaiseen työhön. Paketissa voi säilyttää kaavaimia maalaamisen jälkeen.

Kuinka iso kaavain voi olla?

Hakemistosta löytyy jokaisen kaavaimen tyypillisimmät koot, mutta Te voitte tilata kaavaimia haluamienne mittojen mukaisesti. Kaavaimen hinta lasketaan automaattisesti. Kaavaimen mittojen muuttaminen ei pidennä toimitusaikaa, sen takia, että valmistamme kaavaimet itse, omissa tiloissa ja omilla koneilla. Voitte tilata minkä tahansa kokoisen kaavaimen, sille ei ole mitään rajoituksia. Voimme kertoa, että meiltä tilattiin joskus kaavaimia, joiden koko oli 5 x 5 metriä. Kaavaimet, joiden koko ylittää 90 x 120 cm toimitetaan osina sen takia, että on hyvin hankala käyttää kaavaimia, jotka ovat isompia kuin jänneväli. Jos kaavain on toimitettu Teille osina, niin paketista löytyy ohjeet kaavaimen osien liittämisestä yhteen, tämä on hyvin yksinkertaista ja helppoa.

Mitä jos olen tilannut väärän kokoisen kaavaimen?

Pyytäisimme Teitä tilaamaan kaavaimet huolellisesti, antaen kaavaimen oikeat koot. Jokainen kaavain on valmistettu erikseen juuri Teille, vaikka sen koko olisikin tyypillinen. Sen takia teidän virhe tarkottaisi, että olemme tehneet työmme turhaan, koska voi olla että samankokoinen kuva tulee tilatuksi vasta hyvin pitkän ajan jälkeen. Emme haluaisi vaihtaa Teidän tilaamia kaavaimia, koska se tarkoittaisi samaa mm. että työn valmistuttua sanoisitte vaikkapa ompelijalle, että Te haluaisitte, että ommeltu puku olisikin tehty muusta kankaasta. Pyydämme Teitä tarkistamaan kaavaimien koot huolellisesti, ennen tilauksen vahvistusta.

Lehdistötiedote

Taidekaavaimet itsestään eivät ole mitään uutuksena. Esimerkiksi hyviä taidekaavaimia löytyy Tikkurilan valikoimasta, yksinkertaisia ja pieniä kaavaimia löytyy myös taidekaupoista. Yksinkertaisia kaavaimia onnistuu tehdä itsenäisesti.

Kuitenkin kauppa KAAVAIN.FI hoittaa kaavaimien myyntiä aivan toisella tavalla. Ollessanne meidän kaupan asiakkaana ei tule olemaan mitään rajoja teidän luomiselle. Teille tarjotaan mahtavan valikoiman – melkein 5000 erilaista kaavainta. Jokaisen kaavaimen onnistuu tilata yksitellen, niin isona, kuin Te tarvitsette. Teille tarjotaan minkätahansa tyylisiä ja minkätahansa muotoisia kaavaimia, alkaen yksinkertaisimmista friiseistä, loppuen monikerroksisiin kaavainkuviin. Jos tarvittavaa kaavainta ei ole meidän valikoimassa, niin meidän suunnittelijat valmistavat sen Teidän ohjeiden mukaisesti.

KAAVAINMAAILMA OY – on tuotantoyritys, se tarkoittaa sitä, että saatte monimutkaisimmat tilaukset nopeasti. Tuotannossamme käytämme hyväksi tunnituisten englantilaisten ja amerikkalaisten kaavainyritysten kokemusta. Meillä on 5 vuotta oma kokemusta taidekaavainten valmistamisesta, se tarkoittaa sitä, että ollessaan meidän asiakkana te ostatte sapluunoita luotettavalta ja kokeneelta toimittajalta.

Tavallisille käyttäjille me tarjotaan hyvän mahdollisuuden viettää aikaansa mukavasti ja hyödyllisesti, koristaa heidän maailmansa ja saada ammattilaisen tuloksen ilman mitään osamista ja taitoa. Ammattiliset sisustusarkkitehdit meidän kaavaimien avulla voivat säästää työaikaansa ja parantaa töiden laatua.

Tervetuloa KAAVAIMEN asiakkaaksi!


© 2006-2024 Suunnittelu: Natali M.
Koodauksen: Aleks K.; Sisältöä: Konsta A.