SuomeksiPå svenska
🛒
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään
KauppaVastauksiaYhteyttäMaksuHaku sisään

Strassit ja kristallit: neuvoja

Kirjaimellisesti STRASSIT ovat lasista valmistetut keinotekoiset jalokivet.
Usein STRASSIT-sanan sijalle käytetään nimetystä SWAROVSKI KRISTALLIT.

STRASSIT-osiossa ette löydä ainoastaan lasista valmistettuja tuotteita vaan myös erilaisia pieniä kauniita ”paljetteja” metallista tai keramiikasta lämpöliimakerroksen kanssa, jotka kiinnitetään kankaalle, puulle ja muille pinnoille tavallisen silitysraudan avulla. Yksityiskohtaisemmin siitä, millainen valikoima on esitetty kaupassamme:

LASISTRASSIT:eli lasista valmistetut hiotut kivet lämpöliimalla.

Meillä on tarjolla Teille laadukkaita strasseja, jotka on valmistettu Koreassa. Voitte löytää katalogista 25 eri värin ja eri koon strasseja valintanne mukaan.

lasi strassit
Mitä tarkoittaa Teille ”Koreassa valmistetut strassit”? Hyvää vai huonoa? Selitämme vähän yksityiskohtaisemmin.

Tällä hetkellä Te voitte löytää kaupoista ja netistä kolmea eri tyyppiä lasista valmistettuja strasseja. Ne eroavat toisistaan seuraavilla tavoilla:

  • Valmistuksen tapa: konehionta tai valaminen muotissa.
  • Strassin materiaali.
  • Liiman koostumus.

Me puhumme vain lasista valmistetuista strasseista, vaikka myynnissä voidaan tavata AKRYYLIstrasseja, mutta niin kuin mikä tahansa muovi se näyttää ”muovilta”. Voihan akryylistrasseja ostaa heti esimerkiksi siinä tapauksessa, jos ei ole varaa lainkaan tai jos Teille ei ole väliä, että luomuksenne tulee näyttämään mitättömältä ja hämärältä.

Tunnetuin valmistaja on Itävalta (kaikki tuntevat Swarovski-kristallit). Swarovski valmistaa strasseja kokonaan konehionnan avulla (se tarkoittaa, että hionnat leikataan ja hiotaan erikoisen koneen avulla). Swarovski-kristallit valmistetaan laadukkaasta lasista ja lujan vihreän liiman kanssa. Nimenomaan siksi nämä strassit ovat niin kalliita.

Seuraava valmistaja on Korea. Strassit valmistetaan myös laadukkaasta lasista ja lujan vihreän liiman kanssa. Mutta koneella hiotaan vain kaksi tärkeintä pintaa: etu- ja takapinta, jonka tarkoituksena on vähentää valmistuskustannuksia. Miksi ”tärkeimmät”? Siksi, että pinta-alaltaan ne ovat 80% strassia, ts. turvaavat 80% kiillosta. Koreassa valmistettujen strassien hinta on pienempi kuin Swarovski-strasseilla , mutta kiillossa ei ole merkittävää eroa.

Viimeinen valmistaja on Kiina. Kuin mikä tahansa ”kiina” pääasia on halpa hinta. Voidaan rohkeasti vakuuttaa, että strassit näyttävät halvalta. Säästetään kaikessa – halpa lasi, jossa on roskia ja kuplia, ei ole hiottu lainkaan (strassi valetaan muotissa), useimmiten käytetään halpaa ja heikkoa vaaleaa liimaa.

Perustellaksemme väitteet otimme omat strassimme ja vertasimme niitä kiinalaisiin strasseihin, joiden mallit me olimme saaneet yhdeltä suurelta valmistajalta. Me emme valinneet omaa parempaa strassiamme tai heidän huonompaa. Me pesimme ja pyyhimme hyvin molemmat strassit. Otimme valokuvat samanaikaisesti, jotta valo olisi samanlainen. Tulokset olivat seuraavat (meidän strassimme VASEMMALLA <- puolella, kiinalainen strassi OIKEALLA -> puolella):

lassi liimastrassit

Ensimmäisenä silmään pistää strassin muoto. Kiinalainen strassi on vinossa, sivuilla on kuoha ja onteloita. Tämä on hionnan puuttumisen tulos. Korealaiset strassit hiotaan ylhäältä ja alhaalta, joten ne ovat suorat.

Käytännössä ero on melkein sama, kuin väkijoukon ja sotilasrivistön välillä. Strassit Koreasta kokonaisuudessaan näyttävät paljon ”napakammilta”.

Käytännössä se tarkoittaa että kiinalaiset strassit eivät kiiltä

Tosi hyvin hionnan puuttuminen voidaan huomata katsoen eri kulmasta – meidän strasseillamme yläpinnan hionta on tasainen ja heijastelee niin kuin peili. Kiinalaisilla strasseilla sivussa on kuoha (punainen nuoli) ja itse pinnalla on aaltoja (sininen nuoli).

Käytännössä se tarkoittaa että kiinalaiset strassit eivät kiillä. Sen sijaan strassit Koreasta heijastavat valoa hiotuista pinnoista ja strassin läpi menevän valon heijastumisen ansiosta.

Tulos: kiinalaiset strassit näyttävät hämärälle niin kuin pölykkä peitettyneelle

No, ja lopuksi lyhyeksi – lasin laatu. Se, mitä te näette valokuvassa, ei ole pölyä pinnalla, vaan täpliä massassa. Halpa lasi sisältää roskia ja kuplia massassaan, mikä näkyy hyvin valokuvassa.

Tulos: kiinalaiset strassit näyttävät hämärältä, ihan kuin pölyllä peittyneelle.
Erityisesti tämä on mahdollista huomata kaupan ikkunan takana, kun ne lojuvat irrallaan.

Tuloksena on se, että me valitsimme itsellemme ja tarjoamme Teille optimaalisen vaihtoehdon hinta/laatu/estetiikka -suhteeltaan. Koreassa valmistetut STRASSIT.OKTAGONIT: kahdeksankulmaiset ”alumiinikuvut” lämpöliimalla.

Erinomainen vaihtoehto totunnaisten lasistrassien sijalle. Oktagoneilla ei ole lasistrassien röyhkeää loistoa, mutta näyttävät oikein miellyttävältä ja omalaatuiselta. Sen lisäksi ne ovat kevyitä ja siksi ne liimautuvat erinomaisesti mille tahansa materiaalille. Oktagonien pääpiirre on ”unisex”, oktagonikuviot sopivat sekä naisille että miehille.

Oktagonit on maalattu pyyhkäisemättämällä emalilla
Oktagonit on maalattu kulumattomalla emalilla, siksi jopa vuoden jokapäiväisen käytön jälkeen ne näyttävät uusilta.

Oktagonien koot - 2, 3, 4, 5 tai 6 mm. Värikartassa on 21 väriä.Puolipallot: metallipuolipallot, jotka kiinnitetään kankaalle lämpöliimalla.

Niin kuin oktagonit puolipallot ovat alumiinia. Pallomaisen pinnan ansiosta ne kiiltävät paljon enemmän ja heijastavat valoa mistä tahansa suunnasta.

Puolipallot: metallipuolipallo, joka kiinnitetään kankaalle termoliimalla.
Samanlailla kuin oktagonit puolipallot on maalattu lujalla maalilla, joka ei kulu eikä himmene ajan kuluessa.

Mahdolliset koot - 2, 3, 4, 6, 8 tai 10 mm. 18 eri väriä sekä kaksi pinnan tyyppiä – kiiltävä ja himmeä.LITTEÄT KIVET: naulan kannan muotoiset metallikoristeet lämpöliimalla.

Koristeet, jotka muistuttavat oktagoneja ja puolipalloja. Sama luja maali, sama luja liima. Naulan kantaa muistuttava muoto on hyvä silloin, kun ei haeta kiiltoa joka suunnasta, vaan asetettava kuvio on ”laattamainen”.

Litteät kivet sopivat hyvin ”ketju”-kuviota varten kankaalla tai millä tahansa muulla pinnalla.

Litteitä kiviä on kooltaan tarjolla: 1.5, 2, 3, 4, 5 ja 6 mm. Värejä on enemmän kuin muilla meidän strasseillamme – 23 mukaan lukien 7 himmeää sävyä.KIMALTEET, VÄRIKALVOT ja KIVET: pienen pisaran muotoiset keramiikkakoristeet lämpöliimalla.

Ainutlaatuinen keramiikkastrassien valikoima. Lämpöliimattavat koristeet faktuuriltaan erilaisten puolipallojen muodossa. Neljää eri lajia - himmeät, läpinäkyvät (kimalteita sisällä), kiiltävät läpinäkyvät ja tasaisesti maalatut.

värikalvot, kivet, himmeät kivet, paljetit
Vasemmalta-oikealle: värikalvot, kivet, himmeät kivet, kimalteet.

Näiden strassien ulkonäkö on todella vaikeaa välittää valokuvalla. Siksi edellä olevissa valokuvissa sekä katalogissa on vain likimääräinen ulkonäkö. Todellisuudessa faktuuri on paljon rikkaampi ja ilmeikkäämpi.
Paljetin lähikuvaus
Läpinäkyvä puolipallo kimalteilla lähikuvassa (todellinen koko - 4 mm).

Missä voidaan käyttää, mihin liimata strassimme? Lujan lämpöliiman ansiosta ne voidaan kiinnittää erilaisille pinnoille. Monissa tapauksissa ne voidaan liimata myös toisella liimalla – kaksikomponenttisella epoksiliimalla tai nopeasti kuivuvalla akryyliliimalla.

Strasseista koostuvalla applikaatiolla koristetaan:

  • vaatteita ja muita tekstiilejä, synteettisiä kankaita ja kuitukankaita. Lämpöliima, joka on jo strassien pinnalla, liimaa erinomaisesti kristallit kankaille.
  • kalusteet, lasiovet ja peilit. Useimmiten tässä tapauksessa strassien kiinnittämistä varten käytetään läpinäkyvää väritöntä kynsiliimaa.
  • kännykät, kannettavat tietokoneet, tabletit. Tässä tapauksessa useimmiten käytetään kaksikomponenttista epoksiliimaa.
  • autot. Strasseilla voidaan koristaa sekä auton sisäpinnat (kojetaulut, matkustamon päällystys, istuimien kankaat) sekä ajoneuvon korin elementit ulkopuolella. Kangaspinnoille strassit liimautuvat erinomaisesti omalla lämpöliimalla. Kovia pintoja varten sopii paremmin kaksikomponenttinen epoksiliima.

Strassien vaihto ja palautus:

Voitte palauttaa strassit tai applikaatiot 14 päivän kuluessa, jos ne ovat käyttämättömänä paketissaan. Jos ette tykänneet strassien laadusta, saatte kaikki rahat takaisin (mukaan lukien toimitus), strassit palautettuanne. Jos tilasitte vahingossa väärän kokoiset/väriset/malliset strassit, te voitte vaihtaa strassit/applikaatiot toisiin, mutta teiltä veloitetaan toimituskulutut, ja tarvittaessa hintaero.© 2006-2024 Suunnittelu: Natali M.
Koodauksen: Aleks K.; Sisältöä: Konsta A.